De gastronomische, culturele en toeristische hotspots in de nabijheid van het 9Hotel Sablon brussel

Met zijn ideale ligging in het hart van de Zavelwijk van Brussel, ontdekt u de beste restaurants en de belangrijkste bezienswaardigheden van de wijk rond het 9Hotel Sablon.

Activiteiten rond het hotel

Ontdek de belangrijkste attracties

Belangrijkste gastronomische, culturele en toeristische must do in de nabijheid van het hotel 9Hotel Sablon Brussel

Restaurants

De beste restaurants in de nabijheid van het 9Hotel Sablon

Een keur van restaurants voor alle smaken en alle portemonnees in de wijk van Zavel, met Belgische of internationale specialiteiten.

Brussels famous Chocolatiers

Laurent Gerbaud

Deze uitstekende chocoladefabrikant is gehuisvest in lumineuze boetiek rechtover de Bozar, een steenworp afstand van 9HOTEL CENTRAL. Men ontdekt er schatten als deze fruiten bedekt met chocolade of de chocolade truffels en peperkoek. Gepassioneerd door reizen, de vakman heeft zich gespecialiseerd in het mengen van smaken van hier en elders : Piemonte hazelnoten, vijgen uit Izmir, oranjes van Sjanghai ... Perfecte mix van fruit, kruiden en chocolade met cacaobonen vanuit Madagaskar en Equator.
Rue Ravenstein, 2D 1000 Bruxelles.
Tel. +32 (0)2 511 57 02
www.chocolatsgerbaud.be

Corné Port Royal

Sinds 1932, is het aanbod van pralines Corné Port-Royal vervaardigd in overeenstemming met 50 vakmannen trouw aan verfijnde recepten. Corne Port-Royal maakt gebruik van grondstoffen van hoge kwaliteit om de traditie voort te zetten.
Galerie de la Reine 5 1000 Bruxelles
Tel. + 32 (0)2 213 62 22
www.corneportroyal.com

Neuhaus

Opgericht in 1857, is de familie Neuhaus uitvinder van de praline en de kleine doos. Het assortiment Neuhaus is samengesteld uit een grote verscheidenheid van vormen, kleuren en smaken: elk praline heeft zijn eigen identiteit.
Galerie de la Reine, 25 1000 Bruxelles
Tel. + 32 (0) 2 512 63 49
www.neuhauschocolates.com

Pierre Marcolini

Belgische pralines van hoge kwaliteit bestaande uit alle denkbare smaak en esthetische subtiliteiten. Chique boetiek, tempel van de hoge chocoladefabriek.
Rue des Minimes, 1 1000 Bruxelles
Tel. +32 (0)2 514 12 06
eu.marcolini.com

Godiva

Toen Pierre Draps zijn eerste pralines uitvond in Brussel in 1926, richtte hij de fundamenten van verfijning, innovatie, puurheid en passie die nog deze chocolatier animeert.
www.godiva.be
Place du Grand Sablon, 47-48 1000 Bruxelles
Tel. +32 (0)2 502 99 06

Wittamer

Een familiehuis waar vier generaties chocolatiers bakkers zich opeen volgde. Op de 1e verdieping van zijn winkel aan de Zavel is een theesalon, waar u kunt genieten van de gebakken.
Place du Grand Sablon, 13 1000 Bruxelles
Tel. +32 (0)2 546 11 11
www.wittamer.com

Patrick Roger

Beste Ouvrier de France Chocolatier. Beeldhouwer van smaken, bewerkt Patrick Roger de chocolade als een grondstof dat hij verandert in gigantische stukken van 80 kilos of in verpakte snoepjes in dozen van een meter lang.
Place du Grand Sablon, 43 1000 Bruxelles
Tel. +32 (0)2 514 70 46
www.patrickroger.com

Biscuiterie Dandoy

Deze familie koekjesfabriek, opgericht in 1829, heeft een ambachtelijk knowhow. Dit huis gelegen Boterstraat (!), in retro-stijl, biedt dezelfde traditionele recepten sinds de oprichting. Haar vlaggenschip producten niet te missen: de speculaas, licht wafels, de Griekse brood, het Griekse brood, de amandelen broodjes.
Rue au Beurre, 31 1000 Bruxelles
Tel. +32 (0)2 511 03 26
www.maisondandoy.com

 

De Anneessenstoren

De Anneessenstoren

Op 4 minuten lopen van het hotel: de Anneessenstoren

Anneessens toren of draai hoek is een van de best bewaarde overblijfselen van de eerste wand van Brussel (11de-13de eeuw). Het wordt genoemd voor Francis Anneessens, decaan van het bedrijf van de Vier Gekroonde, corporatie verzamelend beeldhouwers, steenhouwers, metselaars, leisteen en stoel makers. In opstand tegen de Oostenrijkse regering, zou Anneessens er zijn opgesloten voordat hij onthoofd werd in 1719.
Boulevard de l'Empereur 1000 Bruxelles

National Pop Up

National Pop Up

De National Pop Up op ongeveer 10 minuten lopen van het hotel

Efemere vitrine gewijd aan de promotie en verkoop van Belgische creatieve producten, benadrukt het Nationaal Pop-Up Store de "made in Belgium" door middel van beeldende kunst, design, uitgeverijen, mode, muziek ... Aan de oorsprong van het project, Adeline d'Ursel, jonge onafhankelijke organisator van hedendaagse kunstbeurzen, die de problemen van de creatieve economie in België onderzocht. Concerten, screenings, masterclasses worden u ook gepresenteerd.
https://www.nationalstore.be/
Rue aux Laines, 70 1000 Bruxelles.

Grote Zavel

Grote Zavel

Dichtbij het hotel: het plein van de Grote Zavel, op 3 minuten lopen van het hotel

Tussen de Grote Markt, het Koninklijk Museum en de Louizalaan, is de Grote Zavel een waar architectonisch hoogstandje. Je zal er voornamelijk antiekwinkels, restaurants/cafés en chocolatiers vinden. Zaterdag en zondag wordt er de Antiquairs en de Boekenmarkt gehouden wat heel aantrekkelijk is voor de nieuwsgierige onder u.

Place du Grand Sablon 1000 Bruxelles

Egmontpark

Egmontpark

Op minder dan 11 minuten van het hotel: het Egmontpark

Echte oase van rust in het centrum van de stad, geniet het Egmontpark van een extreme rust vanwege zijn locatie als midden eilandje. Weinig bekend bij het grote publiek, zijn de ingangen van het Egmontpaleis altijd discreet geweest. Je kunt er komen langs de Grote Hertstraat, de Waterloolaan of de Marguerite Yourcenar doorgang. In het midden, biedt de Oranjerie van du Parc d’Egmont van neoklassieke stijl een van de mooiste terrassen van Brussel. Rue du Grand Cerf, boulevard de Waterloo 1000 Bruxelles.

Marollenwijk

Marollenwijk

Rond het hotel: de Marollenwijk op slechts 8 minuten lopen van het hotel

Populair en trendy, de Marollenwijk heeft zijn authentieke charme. Onder de invloed van de Zavel, heeft de mutatie van de Marollen zich in de tijd ontwikkeld en is zichtbaar vandaag de dag door middel van design boetieks, antiekwinkels en trendy arme kunstenaars. Elke ochtend wordt er een buitengewone rommelmarkt gehouden op Vosseplein in een warme en vriendelijke sfeer. Buurt doordrenkt van geschiedenis, kunt u de Kapellekerk en de Kapel van de Miniemen bezoeken. U vindt er ook vele kleine bars, terrasjes en gezellige restaurants.

Place du Grand Sablon 1000 Bruxelles.

Chocolademuseum - Choco-story Brussel

Chocolademuseum - Choco-story Brussel

Het chocolademuseum op 7 minuten lopen van ons hotel

Een paar stappen van de Grote Markt, nodigt Choco-Story Brussels u uit om te reizen in de wereld van de chocolade in een leuke en heerlijk kader. Op initiatief van de families Van Lierde en Van Belle, is de kwaliteit van de Belgische chocolade in de schijnwerpers.
Tijdens uw bezoek, zullen proeverijen u worden aangeboden evenals een demonstratie van een meester-chocolatier.
http://choco-story-brussels.be/
Rue de la tête d'Or 9-11 1000 Bruxelles.

Grote markt van Brussel

Grote markt van Brussel

De Grote Markt van Brussel: één van de mooiste pleinen ter wereld op 7 minuten lopen van het hotel

Beschouwd als een van de mooiste plekken ter wereld, is de Grote Markt het centrale plein van de stad Brussel. Architectonisch juweeltje, erkend World Heritage Site door de UNESCO in 1998, is zij begrensd door gildehuizen, het Stadhuis en het Broodhuis. Elk jaar, gasteert de Grote Markt vele feestelijke en culturele evenementen, zoals de Ommegang, de Bloementapijt of nog de traditionele kerstboom als onderdeel van de Winterpret.
Grand Place 1190 Bruxelles

De Vanhaerents art collection

De Vanhaerents art collection

In de nabijheid van het hotel: de Vanhaerents Art Collection, op ongeveer 15 minuten lopen

De Vanhaerents Art Collection is een collectie van hedendaagse kunst gevestigd in een voormalig industrieel gebouw in de Dansaertwijk. Een ongelooflijke privé hedendaagse kunst collectie, dat rivaliseert met sommige van de grootste internationale musea.
http://www.vanhaerentsartcollection.com
Rue Anneessens 29 1000 Bruxelles

Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapellekerk

Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapellekerk

De Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapellekerk ligt op 5 minuten lopen van het hotel

De Kapellekerk opgericht in 1134 en herbouwd in de 15e eeuw na een brand, is een van de mooiste en oudste kerken in Brussel. Gelegen in de buurt van de Marollen, opmerkelijk voor zijn architectuur schommelend tussen romaanse en gotische, is het bekend het graf van de schilder Pieter Breughel de Oude te huisvesten.
Place de la Chapelle 1000 Bruxelles.

Miniemenkerk

Miniemenkerk

De Miniemenkerk ligt op 5 minuten lopen van het hotel

Parochiekerk van de volksbuurt van de Marollen, werd de kerk van de Sint-Jans en Sint-Stevenskerk der Miniemen gebouwd in het begin van de 18e eeuw. Voorbeeld van de overgang die plaatsvond tussen de barok en het classicisme. Rue des Minimes, 62 1000 Bruxelles.

Au Vieux Saint Martin - Belgische Keuken

Belgische specialiteiten sinds 1968, alleen "homemade" van verse producten. De plaats is goed gekend door Brusselaars als door zakenmensen en toeristen. We nemen plaats op het terras "met uitzicht" bij de eerste mooie dagen en men geniet het hele jaar door van de werken van Belgische kunstenaars hangend aan de muren. De keuken is open non-stop van 's middags tot middernacht, behalve op zon- en feestdagen.
Place du Grand Sablon, 38 - Quartier Sablon 1000 Bruxelles
Tel. +32 (0)2 512 64 76
http://www.auvieuxsaintmartin.be

Le Pistolet - Belgische Keuken

Gelegen in de wijk Zavel, « Le pistolet » is een mooie en vriendelijke plek, die door het concept van de kleine luxe restaurant, u de smaak van het beroemde gevulde broodje zal doen herontdekken!
Ideaal plek voor diegenen die van de producten van Belgische bodem willen genieten, de originele en netjes inrichting dompelen u in de nostalgie van u jeugd. Meer dan 20 verschillende samenstellingen zullen er worden voorgesteld, het belegsel van deze heerlijke broodjes is 100% Belgisch en 100% ambachtelijk.
Rue Joseph Stevens 24-26
Tel. +32 02 880 80 98
https://www.pistolet-original.be/

Toscana 21 - Italiaans restaurant

De passie van Antoine Pinto duwt hem om ontduiking te creëren door middel van een gastronomische reis rond België. In dit gebouw uit de 18e eeuw, wordt de Belgische keuken geserveerd met bier in vele cursussen ... In deze oorspronkelijke plaats zijn producten geselecteerd uit de Belgische ambachtslieden die hun land warderen. Al deze karakteristieken maken Belga Queen tot ambassadeur van 'made in België'.
Rue Fossé-aux-Loups, 32 1000 Bruxelles. Tel. +32 (0)2 217 21 87
https://www.belgaqueen.be/en/Brussels.aspx

C’est bon, c’est belge (het is goed, het is Belgisch) - Belgisch restaurant

Een geweldige plek om authentieke Belgische keuken te proeven. Thierry Van Wiel selecteert zorgvuldig kwaliteitsproducten van regionale producenten: slak van Warnant, terrines en ganzenlever uit Hemptinne, spekken van Antwerpen ... In een prachtige omgeving, worden Belgische gastronomie en cultuur geëerd in het bijzonder door muren gewijd aan de presentatie van de Belgische kunstenaars.
Rue de Rollebeek 3-5 1000 Bruxelles. Tel. +32 (0)2 512 2999
http://www.cestboncestbelge.com/fr/

Kokob - Ethiopisch restaurant

Bij Kokob, ontdek een vriendelijke Ethiopische keuken rijk aan smaken in een zowel zoete als exotische omgeving. Een echt moment van delen waar je met je vingers eet in dezelfde schotel. Wots (stoofschotels), tibs (gebakken vlees), kifto (rauw vlees) of Ethiopische koffie met kruiden te delen. Een waar genot!
Rue des Grands Carmes 10 1000 Bruxelles. Tel. +32 2 511 19 50
http://www.kokob.be/

Les vignes du Liban - Libanees restaurant

In de Marollen, achter een mooie voorgevel in hout en glas, biedt het restaurant Les Vignes du Liban een gezellige familiale sfeer. Faraj en Hicham zullen u de smaken van Libanon doen hekennen door middel van een rijke en verfijnde keuken (labneh, vis tajine, samboussiks ...) Een echt moment van welzijn en verandering van omgeving!
Rue Haute, 152 1000 Bruxelles. Tel. +32 2 502 17 78 http://www.lesvignesduliban.be/

Restaurant Alexandre

In eenvoudige inrichting met houten-chocolade tinten, serveert het Restaurant Alexandre innovatieve gastronomische gerechten combinerend creativiteit, rondheid en frisheid. Anca Petrescu, spotter van uitzonderlijke producten, en Isabelle Arpin, topklasse chef, nodigen u uit voor een onvergetelijke smaakbeleving.
Rue du Midi 164 1000 Bruxelles. Tel. +32 2 502 40 55 http://www.restaurant-alexandre.be/012/fr/Accueil

Cowfish burger Bruxelles - Belgisch restaurant

Dit restaurant met een ingetogen sfeer biedt handgemaakte hamburgers met 100% Belgisch rundvlees keuze Bleu-Blanc-Belge, scharrelkip of gepaneerde kabeljauw uit de Noordzee. Een ideaal adres voor Rue du Pépin, 48 1000 Bruxelles. Tel. +32 2 514 28 00 goedkope avonds honger.
http://www.cowfish.be/

God save the cream - British restaurant, vegetarisch

In de gemeente Elsene, staat deze Britse adres bekend om zijn hoge kwaliteit brunch. Een instinctieve, gul en gezonde keuken met gerechten voornamelijk biologische en lokale waar elke hap een ontdekking is, een genoegen. U vindt er ook prima Engelse delicatessen en 'huisgemaakte' bereidingen zoals lemon curd in kleine potjes. Het is raadzaam om te reserveren via de telefoon. Rue de Stassart 131 1050 Ixelles. Tel. +32 2 503 07 75 http://www.godsavethecream.be/

Mer du Nord/De Noordzee - Belgische Keuken

Echt Brussels instelling gelegen op de hoek van het Sint-Katelijneplein. De Noordzee is zowel een viswinkel als een traiteur. Men geniet ongedwongen in een mooie geest van straat eten, op elk moment, staande aan de Fish Bar of kleine tafels buiten, een vissoep, een rauwe mossel, caricoles of andere verse vis a la plancha. Een mustvriendelijke ervaring.
Place Saint-Catherine, 45 – Quartier Saint Catherine 1000 Bruxelles Tel. + 32 (0)2 513 11 92
http://www.poissonneriemerdunord.be

PEÏ & MEÏ - Frans restaurant

In Brussel dialect, betekent "Pei & Mei" "man en vrouw". De chef-kok Gauthier De Baere en zijn vrouw Melissa bieden een royale keuken, authentiek en origineel in een warme en vriendelijke sfeer. Op het menu: ei cocotte met ganzenleversaus en truffel emulsie, Simmental rundvlees en huisgemaakte bearnaisesaus of nog grote hindefilet saus “grand veneur”. Alle in een Scandinavisch design met muren van ruwe baksteen, netjes verlichting en stoffe stoelbekleding.
15, Rue de Rollebeek 1000 Bruxelles. Tel. +32 2 880 53 39 http://www.peietmei.be/

LOLA - Frans restaurant

Sinds de opening in december 1994, is deze chique, eigentijdse brasserie een van de grote "klassieken" van de Grote Zavel. In een tijdloos interieur spelend op gekalkte hout, steen en glas, zal Lola u verleiden met haar welwillende en feestelijke gerechten. Een noot te missen adres.
Place du Grand Sablon 33 1000 Bruxelles. Tel. +32 2 514 24 60 http://www.restolola.be/

Les Brigittines - Belgisch restaurant

 

Dirk Myny, Brusselse meesterkok, deelt met u een traditionele keuken dat hij bevordert en elke dag vernieuwt. Een menu met een "Brusseleir" accent, zoals gekookte kalfswang in Cantillon Kriek of Bloempanch (Brusselse bloedworst). In een elegant en vriendelijk kader, Art Nouveau stijl, maakt de chef ook zijn eigen wijn.
Place de la Chapelle 5 1000 Bruxelles. Tel. +32 2 512 68 91 http://www.lesbrigittines.com/

Quick Response Code